Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού βιολογικής γεωργίας και νερό
Ενέργεια: 1520kJ/358kcal, λιπαρά: 1.5g εκ των οποίων κορεσμένα: 0.24g, υδατάνθρακες: 75.0g εκ των οποίων σάκχαρα: 1.8g, εδώδιμες ίνες: 3.0g, πρωτεΐνες: 11.0g, αλάτι: 0.012g
Αποτελεί τη νέα μόδα στα φυσικά γλυκαντικά. Το νέκταρ ή σιρόπι Αγαύης (αγάβης) προέρχεται από την αγαύη που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το κακτοειδές φυτό από το οποίο παίρνουμε και την τεκίλα.
Από το εκχύλισμα των φύλλων της στέβιας παίρνουμε τον δεύτερο σε αναλογία γλυκοζίτη της στεβιόλης (Rebaudioside A) που θεωρείται ωε το ποιοτικά καλύτερο γλυκαντικό συστατικό του φυτού.
Η ζάχαρη από καρύδα θεωρείται πιο υγιεινή ακόμα και από τη μαύρη ζάχαρη. Είναι υψηλή σε μέταλλα.