Το βιολογικό χωριάτικο αλεύρι τύπου Μ είναι αλεύρι από βιολογικό σκληρό σιτάρι.
Είναι ιδανικό για να φτιάχνουμε κίτρινα ψωμιά,να ανοίγουμε φύλλα πίτες και γενικά ότι έχει να κάνει με ζύμες.
Αλεύρι χωριάτικο το αλεύρι αυτό, γίνεται από σκληρό σιτάρι, είναι δυνατό και πλούσιο σε γλουτένη, έχει χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα και ανάλογα μπορεί να είναι ψιλοαλεσμένο ή πιο χοντρό.
Το αλέυρι σίκαλης ολικής άλεσης διατηρεί τα περισσότερα από τα πίτουρα και τα φύτρα. Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και συστήνεται ιδιαίτερα σε διαβητικούς και άτομα με υψηλή χοληστερόλη.Είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, ιχνοστοιχείων, φολικού οξέος, θειαμίνης και νιασίνης.
Το αλεύρι του αμάρανθου είναι προιόν υψηλής διατροφικής αξίας πολύ εύγευστο με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε αρτοσκευάσματα που δεν χρειάζονται φούσκωμα π.χ. πίτες και τηγανίτες.