Το μηλόξυδο είναι ένα πολυλειτουργικό προϊόν για κάθε νοικοκυριό. Χάρη στην απαλή όξινη γεύση του, ταιριάζει ιδανικά με τις σαλάτες, το κρέας ,τις σάλτσες και τα ψητά λαχανικά. Συνδυάζεται δε άριστα και με τα θαλασσινά.
Ο καρπός μακαντέμια είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα, και ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ιδιότητες (ειδικά σελήνιο), έτσι ώστε όταν γίνεται τακτική χρήση του μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου και των καρδιαγγειακών ασθενειών
Προέρχεται από το φλοιό του ινδικού φυτού plantago indica και είναι RAW καθώς δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία άνω των 45 βαθμών Κελσίου.
Η κρεολική ποικιλία αποκαλείται «βασίλισσα του κακάο», δεδομένου ότι είναι η πιο πλούσια θρεπτικά.