Αλεσμένο σε πετρόμυλο.Χρησιμοποιήστε το μόνο του ή αναμείξτε το με άλλα άλευρα για να φτιάξετε ψωμί,παξιμάδια & διάφορα αρτοσκευάσματα.
Η τριγωνέλλα είναι βότανο με τεράστια ιστορία και ευργετικές ιδιότητες με καταγωγή την Ινδία.
Το πίτουρο της βρώμης είναι πλούσιο σε σάκχαρα και πρωτεΐνες, αλλά το κύριο όφελός του είναι ότι περιέχει υψηλά επίπεδα διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες απορροφούν νερό στο έντερο και αποκτούν μέγεθος ίσο με το 20πλάσιο που έχουν δίχως νερό.
Η πιο ακατέργαστη μορφή ζάχαρης που παράγεται από το ζαχαροκάλαμο και μπορεί να αντικαταστήσει την κοινή ζάχαρη.