Τρόποι χρήσης: Για κάθε 1 κούπα κεχριού προσθέτουμε 2 κούπες νερό & 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Βράζουμε για περίπου 20’. Το κεχρί μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό πρωινό γεύμα αν σε αυτό προσθέσουμε μέλι, κανέλα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή το αγαπημένο μας φρούτο. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε τους σπόρους στο ψωμί & σε όλα τα αρτοσκευάσματα.
Στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιείται για την δημιουργία χυλών & κρέμας συνοδευόμενα από κανέλα, μέλι & γαρίφαλο. Μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με το ρύζι στα γεμιστά, στο σπανακόρυζο, στα ριζότα & γενικά σε φαγητά που χρησιμοποιούμε ρύζι.
Περιγραφή: Το κεχρί είναι ποώδες φυτό το οποίο παράγει μικρά εδώδιμα βρώσιμα σπέρματα. Ανακαλύφθηκε & καλλιεργήθηκες συστηματικά για πρώτη φορά στην Κίνα το 7500π.Χ. Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούνταν κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. Αποτελέι πηγή φυτικής πρωτεΐνης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες & έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6 & Νιασίνη. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε Μαγνήσιο, Φώσφορο, Χαλκό.
Επίσηςείναι πηγή Σιδήρου & Ψευδαργύρου.
Από τη φύση του δεν περιέχει γλουτένη.