Το μαύρο πιπέρι είναι φυσικό προϊόν της νότιας Ινδίας. Καλλιεργείται εκεί και σε άλλες τροπικές χώρες.
Για τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και προφύλαξη από ασθένειες.
Η σκόνη των σπόρων του προστίθεται σε σάλτσες, δίνοντας πικάντικη γεύση στα φαγητά. Ολόκληροι σπόροι ρίχνονται σε σούπες, σε μαγειρευτά κρέατα της κατσαρόλας, σε πίκλες και σάλτσες.
Η κανέλα είναι γνωστή σε όλους μας για την υπέροχη μυρωδιά της και τη γεύση της. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι οι εκπληκτικές θεραπευτικές της ιδιότητες.
Η κουρκουμίνη, μία ενεργή αντιφλεγμονώδης ένωση που βρίσκεται στο μπαχαρικό turmeric/κουρκουμάς έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου.
Ιδανική για πικάντικα φαγητά, συνδυάζεται άριστα και με το ψητό κρέας προσδίδοντας του ένα ξεχωριστό γεμάτο άρωμα!
Ο γλυκάνισος διαθέτει έντονη, πιπεράτη και ελαφρώς γλυκιά γεύση.
Οι σπόροι κύμινου, χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα για τη χαρακτηριστική τους γεύση και άρωμα.