Ρύζι ιταλικό (parboild)
Γνωστό και ως bonnet, είναι προβρασμένο με μακρύσπερμμο σχήμα. Το χρώμα του ειναι υποκίτρινο και οφείλεται στον εξωτερικό φλοιό του ρυζιού ο οποίος απομακρύνεται σε στάδιο της επεξεργασίας του. Ρύζι με ανοδική εμπορική πορεία, θεωρείται ιδανικό για πιλάφι και για κάθε συνταγή, λόγω του ότι διατηρεί την σπυρωτή δομή του κατά το μαγείρεμα.
Ιδανικό για πιλάφια.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
100% λευκό ρύζι παρμπόιλντ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
1 μέρος Parboiled, χρειάζεται 2 ½ μέρη νερού.
Χρειάζεται 15΄- 20΄ λεπτά βράσμου, ανάλογα με το πόσο μαλακό το θέλουμε.