Τα φασόλια μπαρμπούνια είναι ιδιαίτερα γνωστά για τις πολύχρωμες κοιλίδες οι οποίες κατα το μαγείρεμα εξαφανίζονται.
Είναι μια πολύ νόστιμη ποικιλία οσπρίων με ιδιαίτερες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Το όνομα τους οφείλεται στην εξωτερική τους εμφάνιση, αφού όταν είναι χλωρά μοιάζουν στο χρώμα με το ψάρι μπαρμπούνι.
Εχουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους μαγειρικής όπως λαδερά, με κρέας ή σε μια πολύχρωμη δροσερή σαλάτα.
Συνταγή για μπαρμπουνοφάσουλα με βασιλικό
Υλικά για 3-4 μερίδες:
350 γρ. φασόλια μπαρμπούνια ΟΛΑ ΒΙΟ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο - 1 καρότο, σε ροδέλες
1 κολοκύθι, σε κυβάκια - 1/2 κόκκινη, κίτρινη πορτοκαλί πιπεριά
100 γρ. ρύζι κοντο ΟΛΑ ΒΙΟ - 250 γρ. χυμός ντομάτας
8 κ.σ. ελαιόλαδο - μπόλικα φύλλα βασιλικού - αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω σε μια κατσαρόλα τα φασόλια και τα σκεπάζω με νερό. Μετά από 20 λεπτά βρασμού προσθέτω το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αφήνω να βράσουν. Όταν μαλακώσουν, ρίχνω το ρύζι, το βασιλικό, το κολοκύθι και τη ντομάτα. Όταν είναι έτοιμα κ έχουν μείνει με τη σάλτσα τους, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ελαιόλαδο και λίγα ακόμα φύλλα βασιλικού για εξτρά άρωμα!
Bio / Organic
|
NAI |
Paleo
|
NAI |