Βιολογικό σιρόπι Αγαύης. Υποκατάστατο ζάχαρης με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Τα γλυκαντικά από στέβια δεν περιέχουν υδατάνθρακες και δεν επηρεάζουν τη γλυκόζη στο αίμα, επομένως μπορούν να καταναλωθούν από ανθρώπους με διαβήτη.
Ρυζάλευρο (επίσης σκόνη ρυζιού) είναι μια μορφή αλεύρου που παρασκευάζονται από λεπτάς αλεσμένο ρύζι. Είναι διαφορετική από το άμυλο ρυζιού, το οποίο συνήθως παράγεται με τη βύθιση του ρυζιού στην αλυσίβα.
Το δίκοκκο σιτάρι ή ζέα (triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που εξημέρωσε ο άνθρωπος. Έχει βρεθεί σε ανασκαφές στην Ελλάδα και την Μικρά Ασία. Σήμερα καλλιεργείται σε μικρής κλίμακα παραγωγή στην Ελλάδα, Ινδία, Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία. Χρησιμοποιήστε το για πρωινό ή ελαφρύ γεύμα μαζί με γάλα, γιαούρτι ή χυμό φρούτων.