Βιολογικό υποκατάστατο κακάο από χαρούπι. Η σκόνη χαρουπιού είναι το ιδανικό υποκατάστατο της σκόνης κακάο και μια υγιής εναλλακτική της σοκολάτας.
Ιδανικό σαν ρόφημα σε νερό ή γάλα, αλλά και για τη ζαχαροπλαστική.
Η κρεολική ποικιλία αποκαλείται «βασίλισσα του κακάο», δεδομένου ότι είναι η πιο πλούσια θρεπτικά.
Καρύκευμα του ξερού κοτσανιού του φυτού curcuma longa
Το μαύρο σκόρδο προέρχεται από τη «Ζύμωση» του λευκού σκόρδου (ενζυμική αμαύρωση) που του δίνει το μαύρο χρώμα. Έχει γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση.