Βιολογικό υποκατάστατο κακάο από χαρούπι. Η σκόνη χαρουπιού είναι το ιδανικό υποκατάστατο της σκόνης κακάο και μια υγιής εναλλακτική της σοκολάτας.
Ιδανικό σαν ρόφημα σε νερό ή γάλα, αλλά και για τη ζαχαροπλαστική.
Η κρεολική ποικιλία αποκαλείται «βασίλισσα του κακάο», δεδομένου ότι είναι η πιο πλούσια θρεπτικά.
Καρύκευμα του ξερού κοτσανιού του φυτού curcuma longa
Το πίτουρο της βρώμης είναι πλούσιο σε σάκχαρα και πρωτεΐνες, αλλά το κύριο όφελός του είναι ότι περιέχει υψηλά επίπεδα διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες απορροφούν νερό στο έντερο και αποκτούν μέγεθος ίσο με το 20πλάσιο που έχουν δίχως νερό.