Οι σπόροι αμάρανθου είναι βιολογικής γεωργίας και διατηρούν αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά του σπόρου. Οι σπόροι του αμάρανθου είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, και ειδικότερα στα αμινοξέα λυσίνη και μεθιονίνη. Επίσης ο αμάρανθος φυτικές ίνες, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνες A και C. Είναι επίσης φυσική πηγή βιταμίνης Ε με τη μορφή των τοκοτριενολών και λινολεϊκού οξέος.
Ιδανικός με λαχανικά για αρτοσκευάσματα ή σαλάτες.
Προέλευση: Ινδία
Αυτό που είναι εξαιρετικό με τον Αμάρανθο είναι τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδά του σε λυσίνη.
Με οργανικό γλυκάνισο, μάραθο και κάρδαμο για αποτοξίνωση και αναζωογόνηση.
Το κάρδαμο ή αλλιώς κακουλέ, είναι πλούσιό σε βιταμίνη C, αποτοξινωτικό, και διουρητικό βότανο, καταπραΰνει τους ρευματικούς πόνους, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση της καταρροής.