Το σουσάμι αποτελεί μια πολύ θρεπτική τροφή για τον άνθρωπο, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει συσχετιστεί τόσο με την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου.
Το χρώμα του είναι λευκό ή ανοικτό μπεζ, ενώ όταν αποφλοιωθεί μπορεί να είναι εντελώς λευκό, κοκκινωπό ή σπανιότερα μαύρο.
Το άρωμα και η γεύση του είναι ήπια και θυμίζουν τη γεύση καρυδιών. Είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες, λίπος, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το σουσάμι χρησιμοποιείται στην επιφάνεια του ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και τσουρεκιών για να προσθέσει γεύση.
Προέλευση, Ινδία
Bio / Organic
|
NAI |
Paleo
|
NAI |