Οι νιφάδες ρυζιού είναι απόλυτα ισορροπημένη τροφή και προσφέρουν ένα πλουσιο πρωινό ιδανικό για όσους πάσχουν από χρόνια δυσπεψία και καούρα, κυρίως κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Το κεχρί έχει ιδιαίτερη, έντονη γεύση και τρώγεται κυρίως ως χυλός η όπως το ρύζι. Γίνεται αρτοποιήσιμο αν το αναμίξετε με αλεύρι σίτου.
Το αλέυρι σίκαλης ολικής άλεσης διατηρεί τα περισσότερα από τα πίτουρα και τα φύτρα. Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και συστήνεται ιδιαίτερα σε διαβητικούς και άτομα με υψηλή χοληστερόλη.Είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, ιχνοστοιχείων, φολικού οξέος, θειαμίνης και νιασίνης.
Τραγανές νιφάδες καλαμποκιού ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη