€11,35 €10,10 €10,10

Landkrone Λαδι Καρυδας Παρθένο Ψυχρής Έκθλιψης 400gr Βιο

Λάδι καρύδας για μαγείρεμα ή καλλυντική χρήση.
ID Προϊόντος: 32648
Κωδικός προϊόντος: 4002824150882
Χρόνος παράδοσης: 3-5 ημέρες
Βοήθεια για τηλεφωνικές παραγγελίες στο 210 96 00 276

Η καρύδα είναι αρκετά επωφελής για την υγεία σε πολλούς τομείς και αυτό συμβαίνει εξαιτίας των θρεπτικών ινών της. Παρόλο αυτά το λάδι που παίρνουμε από αυτήν είναι μία θαυμάσια πηγή τροφής που όμως χρησιμοποιείται και στην φαρμακολογία. Δεν έχει κερδίσει άδικα τη φήμη σαν το πιο υγιεινό έλαιο που υπάρχει στον κόσμο ακόμα και αν πριν μερικά χρόνια είχε ενοχοποιηθεί λανθασμένα η περιεκτικότητά της σε κορεσμένο λίπος σαν κάτι το ανθυγιεινό. 

Τι είναι όμως αυτό το διαφορετικό της καρύδας; Τα έλαια και τα λίπη αποτελούνται από μόρια που ονομάζονται και λιπαρά οξέα. Αυτές οι ομάδες κατατάσσονται είτε ανάλογα με τον κορεσμό ή ανάλογα με το μοριακό μήκος και το μέγεθος της αλυσίδας άνθρακα σε κάθε λιπαρό οξύ. Τα μονοακόρεστα λίπη και τα πολυακόρεστα λίπη είναι ένα παράδειγμα της πρώτης κατηγορίας. Η δεύτερη ταξινόμηση βασίζεται στο μοριακό μέγεθος ή το μήκος της αλυσίδας άνθρακα του λιπαρού οξέος του. Μακριές αλυσίδες ατόμων άνθρακα αποτελούνται από μεμονωμένα λιπαρά οξέα με ένα συνημμένο άτομο του υδρογόνου.

Υπάρχουν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας γνωστή ως SCFA, μέσης αλυσίδας λιπαρά οξέα (MCFA), όπως λάδι καρύδας και μακράς αλυσίδας λιπαρά οξέα (LCFA). Είτε ακόρεστο ή κορεσμένο, η πλειοψηφία των λιπών και ελαίων στη διατροφή μας αποτελείται από μακρές αλυσίδες λιπαρών οξέων. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των λιπαρών οξέων που καταναλώνονται είναι LCFA. 

Bio / Organic NAI