Το Dandelion (Taraxacum officinale) ή πικραλίδα είναι η πηγή πολλών ενώσεων που απαντώνται στη φύση, συμπεριλαμβανομένων των καροτενοειδών, των λιπαρών οξέων, των φλαβονοειδών και των φυτοστερόλων.
Σύμφωνα με την παράδοση, οι ρίζες και τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται ως ίαμα για την αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών (δυσπεψίας, καούρας), του φουσκώματος κοιλίας, της κατακράτησης υγρών και της απώλειας όρεξης.
Η πικραλίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ήπιο διουρητικό και να μειώσει την LDL «κακή» χοληστερόλη. Σήμερα, πολλοί βοτανολόγοι και γιατροί συστήνουν την πικραλίδα για τον καθαρισμό του ήπατος και της χοληδόχου κύστης.
Ερευνητικές μελέτες υποδυκνείουν ότι η πικραλίδα μπορεί να συμβάλλει ως ίαμα στην αντιμετώπιση λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού, της πνευμονίας, της βρογχίτιδας και άλλων αναπνευστικών διαταραχών. Μπορεί, επίσης, να βελτιώσει τη γενική υγεία, καθότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τα νεφρά, το πάγκρεας, τη σπλήνα, το στομάχι και άλλα όργανα.
Τέλος, η πικαραλίδα παρέχει πολλά διατροφικά στοιχεία, όπως η λουκτοπικρίνη, η τανίνη, η ινουλίνη, οι πολυσακχαρίτες και το καροτένιο, και γι'αυτό είναι χρήσιμη στη δόμηση του αίματος.