Ο άνηθος είναι πλούσιος φλαβονοειδή που παρουσιάζουν αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ περιέχει σημαντικά ποσά βιταμίνης Α και C, έχει περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και της μνήμης, ενώ ο σίδηρος κρατάει τον οργανισμό ισχυρό και το μαγγάνιο συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της κόπωσης και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, κατά της οποίας δρα και το ασβέστιό του. Ο άνηθος βοηθάει και στην καταπολέμηση μικροβίων, κάνει καλό σε περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του