Το μικρό αυτό φρούτο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, ωμέγα 3 & 6, λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, C, E, B1, B2, B3, B6 &B12, μέταλλα, ανθοκυάνες , φυτικές ίνες και στερόλες , περιέχει υψηλά επίπεδα σιδήρου, ασβεστίου και υδατανθράκων, θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.
Περιέχει 16 αντιοξειδωτικά , πολλά περισσότερα από οσα τα σταφύλια.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες , αποτρέπει τις βλάβες των κυττάρων , συμβάλλει θετικά στη σεξουαλική απόδοση, βελτιώνει την όραση ενισχύει τον μεταβολισμό, προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα , μειώνει τη χοληστερίνη, σταθεροποιεί το ζάχαρο, βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών και τις αθρίτιδας. Είναι δημοφιλές αδυνατιστικό, αφού το αντιοξειδωτικό που περιέχει καταπολεμούν τις τοξίνες , ενεργοποιούν το μεταβολισμό και συμβάλλουν με φυσικό τρόπο στημ απώλεια τους βάρους.